Waarom SSL en HTTPS essentieel zijn voor uw website

In juli 2018 kondigde Google aan dat ze alle sites zonder een SSL-certificaat zouden gaan markeren als ‘niet veilig’. Deze identificatie vertelt websitebezoekers of hun persoonlijke gegevens veilig zijn wanneer ze websites op internet bezoeken.

Wanneer een SSL-certificaat aanwezig is op een site, wordt de URL van de site weergegeven als ‘HTTPS’ en ziet u een groen slot naast de woorden ‘Secure’ in het URL-venster.

HTTPS geeft aan dat de site gebruikersgegevens beschermt en ervoor zorgt dat de gebruiker is verbonden met een authentieke site.

Kortom, Google wil een veiliger internet en maakt HTTPS de standaard voor alle toekomstige websites.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer (SSL). SSL is een beveiligingsprotocol waarmee gecodeerde communicatie tussen een webserver en internetbrowser mogelijk is. Het codeert alle gegevens die tussen de server en de gebruiker worden verzonden met behulp van een coderingssleutel op de server. In lekentermen zorgt een SSL-certificaat ervoor dat de informatie die wordt doorgegeven tussen de webserver en de browser alleen zichtbaar is voor de gebruiker en de website.

Wanneer iemand naar uw beveiligde website navigeert, verzendt uw site het SSL-certificaat naar de browser van de bezoeker met de sleutel die nodig is om een ​​beveiligde sessie te starten. Dit initieert de SSL “handshake” en zorgt voor veilige overdracht van informatie tussen uw website en browser.

SSL-certificaten bevatten de volgende informatie:

 • Naam van de certificaathouder
 • Het serienummer en de vervaldatum van het certificaat
 • Een kopie van de openbare sleutel van de certificaathouder
 • De digitale handtekening van de certificeringsinstantie

Als uw website geen SSL-certificaat heeft, kan er geen beveiligde verbinding tot stand worden gebracht. Dit betekent dat de verzonden informatie niet is verbonden met een cryptografische sleutel. Dit heeft invloed op het vertrouwen van een klant / bezoeker in uw bedrijf en kan zelfs verhinderen dat deze bij u bestelt (als u een e-commercesite bent).

Bovendien is rangschikking op Google zonder SSL-certificaat uiterst moeilijk.

Je zou alles goed kunnen doen wat SEO betreft, maar zonder een SSL-certificaat zijn je kansen op rangschikking extreem klein.

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure. HTTPS is de beveiligde versie van HTTP, het protocol dat wordt gebruikt voor communicatie tussen uw website en de internetbrowser die een bezoeker gebruikt. Als uw website veilig is, staat er ‘https: //’ voor het webadres in plaats van ‘http: //’. Wanneer uw website is beveiligd met een SSL-certificaat, verschijnt HTTPS in de URL van uw website.

Google zegt dat HTTPS en SSL noodzakelijk zijn

SSL-certificaten zijn  sinds 2014 een rangfactor, maar naarmate de tijd verstrijkt en Google werkt aan een veiliger internet, is hun belang toegenomen. Dit is een goede zaak voor uw bedrijf, omdat het u een concurrentievoordeel geeft ten opzichte van bedrijven die geen SSL-certificaat op hun site hebben.

In juli 2018 begon Google de beveiliging van de verbinding in de adresbalk van Chrome op alle websitepagina’s weer te geven, waarbij alle HTTP-pagina’s als ‘Niet veilig’ werden gemarkeerd .

Dit bericht “Niet beveiligd” is zichtbaar voor bezoekers en wekt opnieuw geen vertrouwen.

Drie kritieke redenen om uw website te beveiligen

Er zijn drie redenen waarom overschakelen naar HTTPS van cruciaal belang is :

authenticatie

Verificatie helpt het eigendom van uw website te verifiëren. Geloof het of niet, er zijn mensen die replica’s van websites maken en verkeer afleiden in een poging om van je te stelen.

De meeste mensen weten dat ze moeten controleren op het groene slot in het URL-venster voordat ze persoonlijke informatie op een website invoeren. Maar u kunt nog een stap verder gaan en het SSL-certificaat verifiëren om ervoor te zorgen dat uw bezoekers weten dat hun informatie veilig is op uw site.

Data-integriteit

Gegevensintegriteit gaat over of er met de gegevens op uw site is geknoeid terwijl deze onderweg zijn. Als uw website niet beveiligd is, kunnen mensen die technologisch geneigd zijn, knoeien met de gegevens die worden doorgestuurd van uw server terug naar de client. Dat betekent dat het contactformulier dat een potentiële klant zojuist op uw website heeft ingevuld, naar een hacker kan gaan in plaats van naar u.

Encryption

Versleuteling verwijst naar de beveiliging van communicatie tussen de client en de server en zorgt ervoor dat niemand anders de verzonden informatie kan lezen. Dit is een belangrijk punt voor commerciële en e-commerce websites omdat deze bedrijven vaak te maken hebben met de persoonlijke informatie van een klant. Hoewel het uiterst belangrijk is om de communicatie te coderen, is het net zo belangrijk om de gegevens te coderen die met formulieren worden ingediend.

De kosten van een SSL-certificaat

De kosten van een SSL-certificaat zijn afhankelijk van de hostingprovider van uw website, door wie ze het certificaat kopen en van het type certificaat dat ze kopen. Er zijn drie soorten SSL-certificaten:

 • Eén domein – Dit type SSL-certificaat is slechts geldig op één domein-URL.
 • Multi-domein – Ook bekend als een Universal Communication Certificate (UCC) waarmee meerdere domeinnamen en meerdere hostnamen binnen een domeinnaam worden beveiligd. U kunt een primair domein instellen en vervolgens maximaal 99 extra alternatieve onderwerpnamen (SAN’s) toevoegen in één certificaat. Dit is geweldig voor bedrijven met meerdere subdomeinen en URL’s voor verschillende services, productlijnen of geografische locaties.
 • Wildcard – Dit type certificaat is voor het beveiligen van alle subdomeinen die u mogelijk voor een enkel domein heeft.

Wanneer u uw SSL-certificaat selecteert, kunt u het beste contact opnemen met uw webhost, marketingbureau of IT-afdeling om te controleren of u de juiste optie voor uw hele bedrijf selecteert.

Het proces van overschakelen van HTTP naar HTTPS

Overschakelen van HTTP naar HTTPS kan lastig zijn. Er zijn een paar potentiële problemen die kunnen optreden, daarom wordt dit niet als een snel, doe-het-zelf-project beschouwd. Hier zijn een paar dingen die moeten gebeuren om uw site van HTTP naar HTTPS te converteren:

 • Vind het juiste SSL-certificaat voor uw website
 • Installeer het certificaat op uw website
 • Werk de configuratie van uw website bij zodat deze verwijst naar HTTPS in plaats van HTTP
 • Verwijs alle pagina’s voor uw HTTP-website om naar de locatie van de HTTPS-site
 • Verifieer het eigendom van uw website opnieuw in Google Search Console en werk de sitemaplocatie bij
 • Werk de configuratie van uw webproperty bij in Google Analytics
 • Test en bevestig dat de conversie is geslaagd

Zoals we al zeiden, dit is geen snel doe-het-zelf-project. Maak het proces eenvoudiger door ons uw webhost te maken en ons het werk te laten doen!

Beveilig uw website met een SSL-certificaat

Het beveiligen van uw website is een must als u online concurrerend wilt zijn en vertrouwen wilt opbouwen bij uw klanten. Vroeger in plaats van later overstappen zal alleen uw website en bedrijf ten goede komen.

Meer bedrijven realiseren de waarde in digitale marketing en dat om online te kunnen concurreren, uw SEO-strategie meer moet zijn dan alleen de basis. Als u aandacht besteedt aan SSL, kan uw site hoger scoren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email