Je WordPress website bewapenen tegen malware en phishing-aanvallen

Of WordPress of niet, uw website is potentieel kwetsbaar voor aanvallen.

Recente rapporten hebben aangetoond dat Google elke week duizenden websites op de zwarte lijst plaatst met malware en phishing-aanvallen.

Gezien hoe ernstig potentiële WordPress-beveiligingsinbreuken voor uw bedrijf kunnen zijn, hopen we dat dit artikel u zal informeren waarom u altijd goed moet controleren hoe veilig uw website is.

Waarom WordPress-beveiliging zo belangrijk is

Er kunnen veel kleinere bedrijfseigenaren zijn die denken dat hun site geen gevaar loopt, omdat ze hun bedrijf niet groot genoeg vinden om door hackers bedreigd te worden. Gezien het feit dat er geld te verdienen is met het verkopen van persoonlijke informatie, maakt het hackers doorgaans niet uit hoe groot of klein uw bedrijf is. Omdat u nooit weet wanneer of hoe uw bedrijf wordt aangevallen, is het van essentieel belang dat u uw site beschermt en de nodige WordPress-plug-ins gebruikt om uw veiligheid te vergroten.

Wanneer uw site wordt aangevallen, zijn de meest directe bedreigingen de diefstal van persoonlijke en factureringsformulieren van de klant. Als gevolg van diefstal van klantinformatie kan de schade aan de reputatie van uw bedrijf ook leiden tot het verlies van toekomstige inkomsten, niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn, omdat u extra geld moet investeren om uw reputatie opnieuw op te bouwen en te herstellen klant vertrouwen.

Hoe uw WordPress-website tegen hackers te beschermen

  • Versterk uw wachtwoorden – Denk er altijd aan om een ​​sterk wachtwoord te gebruiken, ook al is het soms moeilijk om een ​​lange lijst met verschillende wachtwoorden te beheren, het is absoluut noodzakelijk om dit te doen. Om ervoor te zorgen dat u een sterk wachtwoord hebt, kunt u een wachtwoordgenerator gebruiken die de regels van de wachtwoordinstelling respecteert. Vergeet ook niet om het om de twee of drie maanden te veranderen en op een veilige plaats te noteren.
  • Wijzig uw gebruikersnaam – Standaard stelt WordPress de gebruikersnaam van de beheerder in als “admin”. Alle hackers weten dit en het is de eerste gebruikersnaam die ze zullen proberen wanneer ze uw website aanvallen. Als u de beveiliging van uw website wilt verbeteren, moet u altijd uw gebruikersnaam personaliseren.
  • Tweefactorauthenticatie – WordPress is compatibel met verschillende extra beveiligingsfuncties, zoals tweefactorauthenticatie, waarbij de beheerders mobiele telefoon moet inloggen en een extra beveiligingsniveau biedt.
  • Werk uw website voortdurend bij – Een van de grootste redenen waarom hackers erin slagen een WordPress-site te hacken, is dat de software die wordt gebruikt om deze te laten verouderen, verouderd is. Wanneer uw website u een waarschuwing stuurt om uw software bij te werken, moet dit als prioriteit worden gedaan. WordPress besteedt veel aandacht aan het verbeteren van de beveiligingsfuncties en stuurt constante updates als bewijs van hun werk bij het beschermen van uw website tegen hackers en ongewenste aanvallen.

Maak regelmatig back-ups op uw website – Uw auto heeft misschien een slot, maar dit betekent niet dat het niet ook tegen diefstal verzekerd moet zijn.

Back-ups zijn zoals die verzekering als uw beveiliging zou falen.

Bewaar uw back-upgegevens altijd op een extern apparaat (zoals cloudopslag). Het hebben van een veilige, recent geplande back-up kan worden bereikt met behulp van UpdraftPlus. Hoewel een back-up u niet noodzakelijkerwijs zal beschermen tegen hackingbedreigingen, helpt het u om uw site te herstellen als deze kwaadwillig wordt gehackt of beschadigd. Het hebben van een UpdraftPlus-back-up van uw site kan ook zeer nuttig zijn als een virus uw pc infecteert of een werknemer een nalatige of kwaadaardige daad pleegt.

Hackers kunnen meerdere sites tegelijkertijd, op elk moment en zonder reden aanvallen. Het maakt niet uit of u een enorm bedrijf bent dat financiële diensten levert of kleine start-ups die handgemaakte geschenken verkopen, u moet investeren in het verbeteren van de beveiliging van uw WordPress-website. Bekijk ook de WordPress-updateservices van WP Buffs voor meer informatie.

Hopelijk als u deze aanbevelingen opvolgt, worden uw website en de financiële gegevens van uw klanten beschermd en blijft u het vertrouwen van uw klanten jarenlang behouden.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Table of Contents